Младеж без кола и без шофьорска книжка, който обаче бил възторжен автолюбител, решил да обикаля улиците на града докато открие подходящ за себе си автомобил.
Историята е от края на юни, когато безработният с начално образование гастрольор успял да стигне до Русе на автостоп и започнал да оглежда колите по улиците. Не успял да открие подходяща за кражба кола и решил, че късметът ще го споходи на следващия ден. Пренощувал в Парка на младежта и на следващата сутрин в очите му се набил паркиран пред магазин на ул.“Воден“ „Опел Вектра“, който гостоприемно бил оставен с ключ на таблото. Младежът това и чакал - скочил в колата и тръгнал към Сеслав. Щом стигнал селото я зарязал край гробището и се прибрал вкъщи. Малко по-късно преценил, че е добре да покара още малко и да се върне обратно в Русе, където да изостави плячката. Така авантюристът стигнал отново до града, но решил за последно да си подрифти. Отишъл край средношколските общежития в кв.“Здравец“, засилил се по ул.“Дряновска“, дръпнал рязко ръчната спирачка, в резултат на което автомобилът се завъртял, минал през тротоара и се блъснал в паркиран камион „Ивеко“. 
Пишман шофьорът се стреснал и избягал, но за негов лош късмет свидетел на случката станал полицай. Тъй като собственичката на опела вече била видяла, че колата й я няма и се обадила в полицията, съобщение за липсващия автомобил било разпространено. Полицаят навързал нещата, сигнализирал колегите си във Второ районно и подгонил беглеца, който малко по-късно бил заловен на ул.“Петрохан“.
Оказало се, че несполучливият дрифт причинил щети за над 720 лева. 
Самият крадец направи самопризнания и не оспори вината си, с което получи облекчена присъда. Той бе наказан на 8 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Решението може да се обжалва.