Дунав мост е най-привлекателен за нелегалните таксита в Русе, които дебнат за дълги курсове с пристигащи или излизащи от страната пътници. Това са наблюденията на инспекторите от ДАИ, които за година са спрели от движение 76 такива автомобила. Всички случаи са предадени на прокуратурата, за отбелязване е, че нито един от засечените шофьори не е от Русе. Опитите им да печелят зад гърба на колегите си, които редовно плащат лицензи, са повишили с около 30% нелегалните пътнически превози. Тези данни съобщи на среща с областния управител директорът на Регионална агенция „Автомобилна администрация“ Венцислав Шахънов.
„Обикновено или пред наш служител, или пред служител на МВР пътуващите са заявили писмено, че са платили превоза до съответната държава. При всеки от случаите сме реагирали моментално и сме съставили акт. Установявайки нарушението, сме приложили сведения от пътуващите, че са заплатили това пътуване и сме наложили принудителни административни мерки, каквито са ни правомощията по Закона за автомобилните превози“, коментира Шахънов. 
Станев настоя за засилване на контрола върху спазването на разписанията на автобусните линии от междуградския транспорт в региона. Шахънов го увери, такива проверки се правят постоянно. Предстои актуализиране на разписанията на междуселищните автобуси, тъй като те не са обновявани от години и напоследък не са актуални.