След 12 часа в ареста депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов излизат на свобода под гаранция от по 6 000 лв. за всеки. Това реши съдия Веселина Ставрева от Софийския градски съд в 2 часа след полунощ.

В полунощ Сидеров и Чуколов бяха докаран в съда с белезници, охранявани от 30 полицаи. На влизане в зала 6 двамата си вдигнаха  ръцете високо над  главите, за да се видят белезниците им. 

Пред съда Сидеров каза, че е законодател и че обвинението срещу него е в отговор на внесени от него промени в Конституцията за ограничаване на правомощията на главния прокурор. Той, както и Чуколов отказаха да съобщят домашните си адреси заради заканите, които получават и дадоха адреса на телевизия "Алфа" на площад "Славейков".

Според съдия Ставрева задържането на Сидеров и Чуколов е било незаконосъобразно, тъй като е нямало никаква опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление. Съдийката посочи, че самият факт, че е повдигнато обвинение не означава, че обвиняемият може да извърши престъпление.

Решението бе прочетено в присъствието на жените на Сидеров и Чуколов. В залата бяха и депутатите от "Атака" Магдалена Ташева и Илиян Тодоров.