Българският скиор Алберт Попов и двама треньори от националния отбор са пострадали при пътен инцидент в Зьолден, съобщави "Фокус".
Автомобилът, с който са се движили главният треньор Драго Грубелник, помощникът му Митко Христов и Попов, e катастрофирал на слизане след тренировка.
Състезателят е откаран в университетската клиника в Инсбрук. Грубелник и Христов са транспортирани в болница в Германия.
По-късно говорителят на Министерството на външните работи Бетина Жотева обяви, че състоянието на Попов е добро и е без опасност за живота.
Жотева обясни, че скиорът е настанен в болница в Инсбрук. „Той самият е говорил с родителите си. Нашият консул в Австрия Ивайло Върбанов също се е свързал с тях и с Попов. Няма опасност за живота му, надяваме се скоро да бъде изписан”, заяви говорителят на МВнР
По информация на Гонг двамата треньори Драго Грубелник и Митко Христов са в тежко състояние.
Австрийското издание "Тиролер тагесцайбунг" съобщава, че при катастрофата е загинал Драго Грубелник, малко след пристигането в болницата. Другите двама са в тежко състояние, добавя изданието, без да споменава имена.