Полицията в Хановер опроверга информацията, разпространявана от някои медии, че в близост със стадиона е открита линейката, натъпкана с експлозиви и отрече да е имало арести във връзка с инцидента около мача Германия – Холандия.
Както съобщи на пресконференция министърът на вътрешните работи на провинция Долна Саксония Борис Писториус, "никаква кола не е била открита. Не са извършвани арести. Разследванеито продължава". Той посочи, че на стадиона не е открито взривно уствойство.
Както съобщи Deutsche Welle Sports, че в непосредствена близост до стадиона в Хановер, където трябваше да се играе приятелския футболен мач между Германия и Холандия, бе открита линейка, натъпкана с експлозиви.
Преди това бе съобщено, че "сериозни планове за експлозии" са станали причина за евакуацията на стадиона в Хановер. Както обясни шефът на полицията за германската област Долна Саксония Фолкер Клуве пред телевизионния канал N24, полицията разполага с доказателства за това, че е направен опит на стадиона в Хановер да бъде активирано взривно устройство. Малко преди двубоя органите на реда са открили подозрителен предмет. Веднага след това всички подстъпи към стадион "HDI Арена" са били блокирани, а улиците край него - отцепени.
Германският национален отбор написа в Туитър, че двубоят е бил отменен и че "#DieMannschaft са под полицейска закрила и са ескортирани на безопасно място."
Очакваше се германският канцлер Ангела Меркел и трима други високопоставени правителствени служители да присъства на срещата, съобщиха от офиса на Меркел.
Инцидентът става четири дни като трима атентатори самоубийци се взривиха край стадион „Стад дьо Франс“ в парижкото предградието Saint-Denis по време на футболен мач между Франция и Германия.
Планирано е Франция и Англия да изиграят приятелски футболен мач във вторник вечер на стадион „Уембли“ в Лондон. Преди началото на срещата полицията увеличи присъствието си около стадиона и в някои оживени райони, като например транспортни възли в британската столица.