Поддръжници на депутата Волен Сидеров се „изсипаха" пред Следствието със знамена на „Атака", националния флаг и на Русия. Те са тук, за да подкрепят своя лидер и са охранявани от десетки служители на „Охранителна полиция", спецчасти и звеното „Сигма".
Припомняме, днес лидерът на „Атака" Волен Сидеров и съпартиецът му Десислав Чуколов са призовани да се явят на разпит в Следствието по случая с нахлуването им в НАТФИЗ в нощта след местните избори на 25 октомври. Главният прокурор Сотир Цацаров ще поиска задържането на двамата за 72 часа, но дали ще бъде взета най-тежката мярка за неотклонение, решава съдът.
Волен Сидеров дойде придружаван от жената до себе си - Деница и влезе в следствието с адвокатите си. Пристигна и депутатът Десислав Чуковлов, който също трябва да бъде разпитан.
„На този ден преди два месеца се роди синът ми Волен и тези нечестивци са избрали точно тази дата, за да ме вкарат в ареста", заяви Сидеров пред медиите и подчерта, че ще им се върне.
На идване атакист номер 1 се спря при привържениците си, дошли да го подкрепят, а те го посрещнаха с възгласи „Волен, Волен".
„Главният прокурор иска да отсъстваме от политическата сцена, но това няма да стане", заяви Сидеров, след което последваха викове „Мафия, мафия" от събралото се множество, както и „Ние сме с вас".
Националистът предупреди, че ще дойде денят на възмездието и се похвали, че всички атакисти и честни патриоти са с него и Чуколов. По думите му подкрепата към него е срещу диктатурата на Цацаров и на Борисов. Сидеров прогнозира, че скоро тяхната власт ще се разтърси и това ще започне от днес, когато са решили да ги арестуват с колегата му Чуколов.
За пореден път той заяви убеждението си, че американският посланик е наредил на главния прокурор и на премиера Борисов да го унищожат. Според Сидеров съвсем скоро ще има геополитически земетръс и премиерът Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров ще паднат от властта.
След като атакистът влезе в Следствието, за да бъде разпитван, неговите поддръжници продължиха акцията в негова подкрепа, като в негова чест изрецитираха няколко рими: „Борбата започва: Волен е герой, Чуколов и той". Атакистите се заканиха, че ако Сидеров и Чуколов бъдат вкарани в ареста, „ще видите какво значи разгневен атакист".