Жребият за европейското първенство по футбол през 2016 г. ще се проведе по план на 12 декември в Париж, обяви УЕФА. В същото време от европейската централа заявиха, че няма никакви планове за преместването на турнира от Франция.

Подобни призиви се появиха след терористичните атаки във френската столица на 13 ноември, които отнеха живота на 129 души. За отстъпване на домакинството се обяви дори легендата на френския футбол Жюст Фонтен. 

УЕФА обаче изключи подобна възможност. "От повече от три години организационният комитет на Евро 2016 работи в тясно сътрудничество със съответните органи за създаването на най-подходящите механизми, за да се гарантира безопасен и сигурен турнир. Уверени сме, че ще бъдат взети всички необходими мерки за осигуряването на безопасността на всички участници", се казва в изявлението на европейската централа. 

"Жребият за финалите на шампионата ще се състои по план на 12 декември от 19.00 часа в Двореца на конгреса в Париж, а първенството ще се проведе във Франция между 10 юни и 10 юли 2016 г.", допълват от УЕФА. 

В жребия ще участват 24 отбора. Вече са ясни 22-а от финалистите - Франция, Англия, Чехия, Исландия, Австрия, Северна Ирландия, Португалия, Испания, Швейцария, Италия, Белгия, Уелс, Румъния, Албания, Германия, Полша, Русия, Словакия, Хърватия, Турция, Унгария и Ирландия. 

Днес ще станат ясни последните финалисти след двубоите Словения срещу Украйна и Дания срещу Швеция. В първите мачове украинците победиха с 2:0, а шведите се наложиха с 2:1. Реваншите започват в 21.45 часа.