Байерн Мюнхен, който е почти сигурен четвъртфиналист в Шампионската лига, ще се изправи срещу победителя от двойката между Барселона и Наполи, стана ясно след тегленето на жребия за надпреварата в Нион.

Баварците надиграха в първия си осминафинален сблъсък Челси с 3:0 в Лондон, докато каталунците и неаполитанците завършиха наравно 1:1 в Италия. Друг сблъсък, който може да се оформи без значение от победителите, ще изправи спечелилия измежду Манчестър Сити и Реал Мадрид срещу Ювентус или Олимпик Лион.

Сити имат аванс от 2:1 след първата среща в Мадрид, докато "Старата госпожа" трябва да наваксва пасив от 0:1. Осминафиналите реванши, които ще се изиграят на 7-8 август, ще се проведат на домакинските терени на Сити, Юве, Барса и Байерн, стана ясно от изявление на УЕФА във вчерашния ден, цитирано от БГНЕС.

Останалите две четвъртфинални двойки бяха фиксирани от вече осигурилите си участие тимове за фазата на последните осем. РБ Лайпциг приема Атлетико Мадрид, докато ПСЖ играе с дебютанта в 1/4-финалите – Аталанта.

Четвъртфиналите ще се проведат в една среща между 12-15 август в Лисабон. За полуфиналите също се очертава жесток сблъсък в първия от двата спора – победителят от Сити/Реал – Лион/Ювентус ще се изправи срещу Барселона/Наполи – Байерн Мюнхен/Челси. В другия съперници ще са спечелилите измежду РБ Лайпциг – Атлетико Мадрид и Аталанта – ПСЖ.

Полуфиналните двойки ще се проведат на 18-19 август, а финалът в португалската столица, на чийто двубой за символичен домакин беше определен победителят от втория полуфинал, ще се изиграе четири дни по-късно.

Ето и пълния жребий:

Четвъртфинали:

Реал Мадрид/Манчестър Сити – Олимпик Лион/Ювентус

РБ Лайпциг – Атлетико Мадрид

Наполи/Барселона – Челси/Байерн Мюнхен

Аталанта – ПСЖ

Полуфинали:

Победител от четвъртфинал 1 – Победител от четвъртфинал 3

Победител от четвъртфинал 2 – Победител от четвъртфинал 4

Финал:

Победител от полуфинал 2 (символичен домакин на финала) – Победител от полуфинал 1.

Малко по-късно в Нион беше изтеглен и жребият за оставащите фази от Лига Европа. Фаворитът за спечелване на трофея Манчестър Юнайтед, който победи в първия 1/8-финал австрийския ЛАСК с 5:0, ще се изправи срещу спечелилия от двойката Истанбул ББ - Копенхаген.

Жребий за четвъртфиналите:

1. Волфсбург/Шахтьор Донецк – Айнтрахт/Базел

2. Ласк/Манчестър Юнайтед – Истанбул ББ/Копенхаген

3. Интер/Хетафе – Рейнджърс// Байер Леверкузен

4. Олимпиакос/Уулвърхемптън – Севиля/Рома

Победителят от 1/4 финал четири срещу победителя от 1/4 финал две

Победителя от 1/4 финал три срещу победителя от 1/4 финал две.

Преди отлагането на турнира заради пандемията от коронавирус се бяха изиграли първите срещи в шест от осемте осминафинални сблъсъци – Копенхаген – Истанбул ББ (0:1), Уулвърхемптън – Олимпиакос (1:1), Байер Леверкузен – Рейнджърс (3:1), Шахтьор Донецк – Волфсбург (2:1), Базел – Айнтрахт (3:0), Манчестър Юнайтед – ЛАСК (5:0). Единствените двойки, които не са играли още нито един мач са Интер – Хетафе и Севиля – Рома. Тези двубои от 1/8 финалите ще се проведат в една среща в Германия.

1/4 финалите също ще се играят в един мач в градовете Дуисбург, Дюселдорф и Гелзенкирхен. В спора за титлата двамата финалисти ще излязат един срещу друг в Кьолн на 21 август.

Датите за срещите са следните:

5-6 август: 1/8 финали, реванш

10-11 август: 1/4 финали

16-17 август: 1/2 финали

21 август: финал.