Няма ли конфликт на интереси във факта, че спечелилата изборите в Червен Татяна Тодорова от ГЕРБ се представлява в съда от адвокат, който е арендатор в селото и има договор за ползването на общински земи? Това съмнение за конспирация изказа загубилият кметската надпревара Иван Иванов от „Атака“. Неуспелият кандидат реши, че няма нужда от адвокат и се защитаваше сам пред съда. Заради конфликта на интереси, който той виждал, Иванов заяви, че делото, с което той оспорва изборния резултат в Червен, не трябва да се гледа. Административните магистрати обаче посочиха, че е от ясно по-ясно, че Тодорова ползва адвокатските услуги на Янков и няма значение извън съдебна зала дали двамата имат и други по-различни отношения.
Неуспелият кандидат-кмет за пореден път посочи, че изборите в селото са били съпроводени от драстични нарушения - по списък били гласували 162 души, а в урната били открити 165 бюлетини. Освен това спечелилата изборите не е имала адресна регистрация в Червен и не е имала право изобщо да бъде допусната да участва в изборната надпревара.
Съмнително за него било как първоначално били обявени 192 гласоподаватели по списък, а часове преди 25 октомври броят им набъбнал на 238. Иванов заяви, че има данни, че негласували хора са отчитани като гласували, като незнайно как срещу имената им е попаднал подпис. Знаел още, че в деня на вота са събирани лични карти и дори спестявания на част от избирателите. За нито едно от нарушенията обаче той не сметнал за нужно да сигнализира на момента, а изчакал да дойде време на съдебното заседание. А съдът обърна внимание, че след като няма писмени данни за подобни нередности няма как тепърва да ги изяснява. Още повече, че никой не е оспорил изборните резултати в деня на вота.
И прокуратурата, и Общинската избирателна комисия в Иваново бяха категорични, че протоколите от изброите са изрядни, няма сигнали за нарушения, нито съмнения за опорочен вот.
Правилно ли ОИК е определила Тодорова за победител още на първи тур и кмет на Червен предстои да реши съдът до дни.