Покривът на вход Е на панелния блок 119 в квартал „Чародейка“ стана зелена градина и се превърна в уютно и красиво място за 20 семейства. Част от живеещите в блока скриха бетона под зеленина и така поканиха природата близо до домовете си.
„Идеята ми дойде, защото съм на последния етаж и защото зелените идеи изобщо не са ми чужди. Щукват ми много, въпросът е да си намеря последовател и да ги реализираме. В Германия наблюдавам доста често покритите с мъхове и лишеи покриви, и то не плоски покриви. Разговарях с работници там и те казаха, че при плосък покрив нещата биха се случили много по-лесно“, разказа организаторката на инициативата Петя Михайлова. Тя посвещава цяла нощ на проекта за зелен покрив към екологично сдружение „За земята“, кандидатства през пролетта и одобряват идеята й. 
Михайлова е учител по история и география във „Васил Левски“ и има изразена гражданска позиция. Води клуб за талантливи деца, спечелили национални призови места по история, както и екоклуб на име „На нас ни пука за Земята“. В блок 119 живее от 30 години. 
„Изпълнението на проекта започва след горещите летни дни. Съсед, който има фирма, се нае със задачата, имаше и ентусиасти, които помогнаха. Те са млади семейства, мои ученици, и определено ми повярваха, така че не беше трудно да ги убедя. Но чух и изречения от сорта „Ти си луда да вдигнеш пръст на покрива“, „Ще потече“, сподели организаторката. 
Изграждането на зеления покрив започнало с поставянето на битумна противокоренова хидроизолационна мембрана, след това бил положен слой геотекстил и накрая почвен слой от 6-8 см. В края на септември засяхме тревата и твърдолистни цветя, които са с малка коренова система, разказа Михайлова. 
Финансирането от тазгодишното издание на конкурса за малки зелени идеи „Направи си сам“ е половината от сумата, която била необходима. Общата стойност на проекта е около 4000 лева, като 8 семейства събрали 2000 лева. 
Михайлова се качва всеки ден на покрива, а зелената градина й носи душевна хармония. Когато излезеш навън и видиш напечения цимент, е едно, а когато видиш зелената трева, е съвсем друго. Имам идея да го доразвием, да боядисаме стените, да сложим люлка, масичка и да пием фрешове със съседите, споделя тя.