Може би най-успешното риалите през последната петилетка - MasterChef, се завръща с втори сезон по bTV. 

Тримата топ готвачи – Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев, започват търсенето на новото поколение хоби готвачи, готови да покажат, че са по-силни от жегата, по-бързи от умората и достатъчно смели, за да отвоюват всяка крачка към готварските върхове. 

Всеки, който иска да се докосне до най-високите стандарти на кулинарното изкуство, трябва да се запише за кастинг на http://masterchef.btv.bg от 16 ноември до 20 декември. 

Желаещите да се включат трябва да са навършили 18 години, да не са работили и да не работят като главни готвачи или да получават доходи от приготвяне на храна в професионална обстановка. 

Одобрените кандидати ще покажат любимите си рецепти на предварителните кастингите на 5 и 6 декември във Варна, на 12 декември в Пловдив и от 17 до 21 декември в София.

Във втория сезон на MasterChef осемдесетте най-добри кандидати ще се изправят пред по-трудни кулинарни предизвикателства, ще трябва да се справят брилянтно с още повече обрати, изненади и неочаквани нови правила, уверяват продуцентите. 

Те ще имат честта да готвят рамо до рамо с корифеите на вкуса Виктор, Андре и Петър, да поднасят шедьоври на колоритни гости и да усъвършенстват готварските си умения до професионално ниво.