Пострадал преподавател разказа за жесток побой над него от страна на полицаи. След полунощ на 23 октомври органите на реда позвънили на вратата на Пламен Русев, преподавател от Богословския факултет на Великотърновския университет и го попитали дали е шумно в апартамента му заради сигнал на съседи, които се оплакали от висока музика, разказа той пред бТВ.
Преподавателят бил поканен да слезе пред блока, за да му връчат предварителен протокол за шума, но когато слезли долу, единият от униформените заявил, че Русев го напада и оттук нататък му се губят моменти памет.
„Осъзнах се в полицейския автомобил на задната седалка, а един от полицаите ми нанасяше удари", каза още преподавателят, цитиран от Блиц. Той поискал да му бъде оказана медицинска помощ и заплашил, че ще подаде оплакване.
Той разказа, че след дълги преговори,  бил отведен в болницата, където го прегледали и установили удари по тялото и лицето и високо кръвно налягане. Дълго време полицаите не му давали достъп до адвокат. След това му съставили акт за дребно хулиганство и съдът го глобил 100 лева.
Русев смята, че случилото се е заради гражданско дело, което той води със съседите си. Той отрече твърденията на полицията във Велико Търново, че е бил агресивен и е ударил полицай. От регионалната дирекция на МВР признават, че има хематом на лицето на преподавателя с размер 8 на 4 сантиметра, но той е от "падане по стълбите".