Служебните лаптопи и таблети на служителите на Администрацията на Министерския съвет ще бъдат застраховани. Това става ясно от обществена поръчка, обявена в края на миналата седмица, предаде БГНЕС.
Освен компютърната техника, администрацията на МС застрахова сградния си фонд, включително сградата на правителството на бул. “Дондуков” 1, резиденция “Бояна”, дворецът “Евксиноград”, едноименната винарска изба, както и автопарка.
Цената, за която Администрацията на МС ще застрахова движимо и недвижимо имущество за 2016 г. не трябва да надвишава 62 400 лв., без ДДС.
От заданието на обществената поръчка става ясно и с какви лозя разполага МС в “Евксиноград”. 27 декара са лозовите масиви от сорта “Врачански мискет”, 20 дка “Пино Шардоне”, 11 дка “Шардоне”, 9 дка “Немски ризлинг”, 21 дка “Траминер розов” и 7 дка “Траминер”. “Червеният мискет” се простира на 9 дка. Бадемовата градина също е 9 дка. Обект на застраховка срещу бедствия и аварии освен реколтата са и произведените вече количества вино и ракия, които се съхраняват в избата край Варна.
279 служебни лаптопи и таблети ползва администрацията на правителството, става ясно още от обществената поръчка. Всичките ще бъдат застраховани срещу кражба, токови удари или други неочаквани и непредвидени събития. Застраховката обаче важи само за територията на страната.
Автопаркът на служителите от Администрацията на МС, който наброява близо 100 автомобила, пък ще е покрит с пълно “Каско”, включително за щети нанесени от стачки, граждански вълнения, бунтове, палежи и взривявания.