Французинът Мартен Фуркад триумфира в преследването на 12,5 километра от програмата в биатлона на Олимпийските игри в Сочи, а легендата Оле Ейнар Бьорндален пропусна да подобри рекорда на Бьорн Дели за най-много спечелени медали от Зимни игри.

Фуркад бе считан за един от фаворитите в дисциплината и успя да спечели с голяма преднина пред своите съперници, като завърши само с една грешка и време 33:48.6 минути. Чехът Ондрей Моравец изненада всички, като завоюва среброто в надпреварата след перфектна стрелба и време 34:02.07, а Жан Гийом Беатрикс спечели бронза, след като завърши за 34:12.8 минути с една грешка. Той изпревари със съвсем малко шампионът от спринта на 10 километра Оле Ейнар Бьорндален, който допусна цели три грешки в стрелбата и по този начин пропусна да спечели своя рекорден 13-ти медал от Зимни олимпийски игри.

Красимир Анев завърши на 48-ма позиция с пет грешки в стрелбата и време 39:44.6 минути, а другият български представител в състезанието - Владимир Илиев, остана 55-ти, на близо шест минути от победителя.