Лекарите са установили изключително редкия патологичен феномен, известен в медицината като foetus in fetu.

Чудо в Индия! Лекари извадиха от корема на 4-годишно момче мъртъв ембрион. Малолетният Архим Микхопадх от село Харикабанд изведнъж започнал да се превива от болка и родителите му го завели в близката болница. Лекарите установили, че причината за неразположението е много рядък патологичен феномен, известен в медицината като foetus in fetu, т.е ембрион в ембрион. Става въпрос за косвена бременност, поясняват медици.

В началото лекарите си мислили, че причината за болката в корема може да е тумор, но след като подложили детето на компютърна томография, стигнали до извода, че е бременно, съобщава esoreiter.ru, цитиран от "Флагман".

До foetus in fetu се стига, когато един от близнаците в утробата на майката проникне в другия плод и загине. След раждането момчето е принудено да носи в корема си своя мъртъв брат или сестра, обясняват лекари.

Д-р Ширшенд Гири уточнява, че ембрионът е имал добре развити ръце, крака и глава. Медиците оперирали Архим, за да го освободят от мъртвото тяло на брат му и вече момчето се чувства добре.