Баскетболистките на „Дунав 8806“ ще бъдат домакини утре на „Монтана“. Дербито на кръга ще започне в 18 часа в залата на квартал „Здравец“. Двубоят идва само 3 дни след успеха на „сините феи“ в турнира Еврокъп срещу шведския „Люлео“, така че най-важната задача пред тях е да се възстановят максимално бързо.
Баскетболистките на „Дунав 8806“ Радостина Димитрова, Цветомира Шаренкапова и Зорница Костова ще бъдат част от националния отбор в евроквалификациите срещу Русия, Гърция и Швейцария, обяви на пресконференция вчера клубният старши треньор и селекционер на националния тим Георги Божков. Другите повиквателни са за още една Радостина Димитрова - тази от „Монтана“, Даниела Петева /“Монтана“/, Стефка Митева /“Алба Юлия“, Румъния/, Христина Иванова /“Орвието“, Италия/, Милена Томова /“Берое“/, Габриала Костова /“Нефтохимик“/, Жаклин Златанова /“Сарагоса“     Испания/ и натурализираната американка Ноел Куин /“Наполи“, Италия/. От списъка отсъства отказалата да играе преди години за националния отбор Радослава Бъчварова. 
Квалификациите стартират с мач срещу Русия в Екатерининбург на 21 ноември. Рускините ще гостуват на 25 ноември в „Булстрад Арена“.
„Изборът на Русе за домакин не е случаен. Тук е най-добрата публика в най-добрата зала. Впечатлен съм от зрителите в мача ни срещу „Люлео“. Сигурен съм, че националният отбор ще получи още по-сериозна подкрепа. Времето ни за подготовка е силно ограничено. Ще се съберем в пълен състав на 16 ноември. Пред нас ще са само 3 тренировъчни дни - на 17, 18 и 19 октомври. През това време трябва да преценим много бързо моментната форма на всяка състезателка. Русия е безспорен фаворит в групата, но ние сме амбицирани да излезем от нея“, заяви Божков.
Отборът на „Дунав 8806“ ще запише спаринги в няколко тренировки с националките. 
По регламент директно участие за европейското печелят само първенците в групите. Другите шест квоти са за най-добрите втори тимове в отделните потоци.
Божков коментира и победата на „Дунав 8806“ срещу „Люлео“.
„Спечелихме, защото успяхме да разбием стила на съперника. Просто го вкарахме в руслото на нашата игра и той нямаше как да реагира. Националките Радостина Димитрова, Цветомира Шаренкапова и Зорница Костова се представиха много силно. Що се отнася до Брандън, аз искам от нея да прави това, което умее най-добре. Получи се зрелищен мач с майсторски изпъленения и борба за всяка топка. Още веднъж ще подчертая, че публиката беше отлична“, заяви Божков.