Фирмата, извършила международното разследване на източването на КТБ, "Алис Партнерс" е предала доклада си в кроя на септември на синдиците в КТБ, съобщи финансовият министър на депутатско питане в парламента. Мартин Димитров от Реформаторския блок обяви пред Горанов, че депутатите са събрали подписка списъкът на лицата и фирмите, замесени в източването на КТБ, да бъде публично оповестен и настоя финансовия министър да го направи, след като докладът вече е предаден, съобщи "Блиц".
Горанов обаче обясни, че в договора между "Алис партнърс" и синдиците на КТБ има клауза за конфиденциалност и нищо от него, включително и въпросният списък, не може да бъде оповестявано без съгласието на извършилите международното разследване.
Докладът не може да влезе и в секретната секция на Народното събрание, понеже не е квалифицирана информация, но докато синдиците на КТБ не съгласуват информацията, която могат да изнесат, с разследващите, това не може да се случи.
Финансовият министър заяви, че има разминаване между големите обществени очаквания за получаването на тази информация и клазите в договора с "Алис партнърс", затова предложи в лични контакти със заинтересованите депутати.
Така засега лицата и фирмите, участвали в източването на КТБ, които може би продължават да решават съдбата на банките, според Димитров, остават в тайна от обществото.