Евгени Будинов, актьор от Малък градски театър Зад Канала и Анатоли Лазаров са артистите, заради които Волен Сидеров нахлу в сградата на НАТФИЗ. Двамата гостуваха в "Преди обед" по bTV. Махни се оттук, наркоман такъв, пошегува се в началото на предаването водещият Сашо Кадиев с Будинов, намеквайки причината, поради която Сидеров се нахвърли върху студентите. Чудя се защо цялата държава се занимава с такива глупости, че някакъв нисък човек с бяла коса нахлу в НАТФИЗ. Защо мълчахме? Беше ни страх, изобщо не искахме да даваме интервюта, има си полиция. Дали сме си своите показания в пето РПУ. Ние не сме престъпници, а сме актьори, що-годе известни. В сайта на този човек, когото не искам да споменавам, имаше един клип, в който той ме обижда, нарича ме с грозни имена, и дава награда, за да ме намерят. Защо трябва да ме търси в НАТФИЗ, възмути се Евгени Будинов.

В петък вечер, в деня за размисъл, двамата са близо до НАТФИЗ. Единият минава оттам, другият е в магазин за мобилни телефони. Видяхме как едно момче грубо маже и лепи плакати върху афишите на студентите. Ние му направихме забележка, а попаднахме в отвратителна провокация, обясняват актьорите.

Анатоли Лазаров твърди, че е ударен от Волен Сидеров. Според Волен Сидеров обаче е станало точно обратното - Анатоли Лазаров е нападнал екипа на "Атака".

Как можем да нападнем човек, който ходи със свита, удивиха се двамата актьори.  Разбрахме, че Сидеров е подал жалба срещу нас, а не срещу човека, който го е ударил наистина, посочи Будинов.

За първи път ми се случва такова нещо, да дойдат актьори, които са нападнати. И то не от някой друг, а от депутати. Досега сме се сблъсквали само с трудово-правни спорове, обясни зам.председателят на Съюза на артистите Валентин Танев. 

Пазихме имената им в тайна, защото те са обявени от шпиц команда за издирване. От едни биячи. каква е тази държава, възмути се Танев. Вие представяте ли си Марин льо Пен да влезе в Сорбоната!? Та тя ще загине веднага като политик, коментира още актьорът.

Двамата актьори пък започнали да ходят с шапки и тъмни очила, за да не бъдат разпознати.

Водещите на предаването призоваха всички, които имат информация и заснети видео клипове от случката в петък, в Деня за размисъл, да изпратят кадрите, за да се изясни ситуацията.

Заради скандала в НАТФИЗ вчера парламентът свали имунитета на депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов.