Гладни и жадни апаши претарашиха и ограбиха селска бакалия. Не успяха да открият много пари, но почти оставили търговския обект без пиене.
Успели да отмъкнат и доста от хранителните продукти.
Бандитите нахлули с взлом в магазинчето за хранителни стоки в кърджалийското село Звезделина, съобщиха от районното управление в Кърджали.
Неизвестните крадци влезли в обекта през нощта на 3 срещу 4 ноември. Разбили бакалията и започнали да тършуват за пари. Намерили само 160 лв., които прибрали. Бабаитите свили и хранителни продукти, както и бутилки с алкохол.
На сутринта търговците в бакалията я открили разбита и сигнализирали на полицията. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Образувано е и досъдебно производство.
Друга бакалия, но във видинското село Арчар, също беше разбита в сряда от нагли бандити. Сигналът за престъплението е получен около 16 часа. Жител на селото се оплакал на униформените, че за времето от 14.20 до 15.50 часа неизвестен мъж разбил витринното стъкло и проникнал в магазина, откъдето задигнал сумата от около 150 лева. По случая работи полицията във Видин, образувано е досъдебно производство.
Във врачанското село Търнава пък полицията залови пенсионер, откраднал алкохол от местен магазин.
След разследване по сигнал за обира униформените разкрили, че извършителят е местният жител, който е на 73 години.