Пътниците на злополучната компания "Когалимавиа", чийто самолет се разби над Синайския полуостров и погреба 224 души, отново са поставени в стресова ситуация. Хората, които е трябвало да пътуват тази сутрин от Санкт Петербург за Шарм-ел-Шейх, са били евакуирани по спешност от самолета. Предната част на шасито е била ударена от машина, която е почиствала пистата.Самолетът е спрял движението си по полосата, докато екипажът съгласува действията си с контролната кула на летище "Пулково".

Веднага след инцидента самолетът е бил наобиколен от коли на противопожарната охрана и Министерството на извънредните ситуации. Специалистите са преценили, че пътниците и екипажът трябва да напуснат машината. Според Lifenews.ru на борда не е имало паника, хората спокойно са си събрали багажа и са слезли от самолета. 

Любопитното е, че самолетът, с който се е случила извънредната ситуация, принадлежи към семейството ербъси със същия номер А321 - такъв, какъвто имаше и разбилия се над Синайския полуостров на 31 октомври. 

По-рано бе съобщено само, че полетът на "Когалимавиа" от Санкт Петербург за Шарм ел Шейх е бил отложен два пъти поради неизяснени причини. Според очевидци в хората, на които им е предстояло пътуване, са били външно спокойни, но предвид обстоятелствата от последните дни се е усещало напрежение преди полета.