Наркозависима двойка чу присъда на първа инстанция след опасна игра, поставила на карта здравето и живота на група хора. На 7 август 2014 година двамата се обидили от забележки на свои съседи от кв.“Чародейка“, започнали да ги псуват, а след това питбулът им бил насъскан да нападне един от недоволните мъже.
27-годишният Я.П. и 31-годишната му приятелка А.С. бяха признати за виновни, че са се държали по хулигански и обиден начин. Рецидивистът бе осъден на 1 година и половина строг затвор заради скорошните му предишни сблъсъци със закона. Той бе наказан за псувните и арогантните закани към групата съседи, които го посъветвали да държи изкъсо питбула си, тъй като е опасен за играещите наблизо деца. Освен това хората недоволствали, че четириногото се разхожда без намордник. Вместо обаче да приеме забележката, рецидивистът с над 2 промила алкохол в кръвта, решил да покаже на мрънкащите у кого е надмощието. Развързал питбула, а приятелката му го насъскала срещу един от недоволните съседи. 35-годишният мъж, нападнат от кучето, се разминал само с лека телесна повреда, но още не е превъзмогнал спомените от страшната му захапка. Четириногият звяр успял да ухапе мъжа по дясната ръка, а от падането човекът получил охлузвания и повърхностни наранявания на корема.
За насъскването на опасното куче младата жена бе освободена от наказателна отговорност и глобена да плати 1500 лева. Тя ще трябва да обезщети с още 1500 лева нападнатия след нейната команда мъж. Впрочем нахапаният поиска да бъде компенсиран с 2000 лева, но съдът сметна, че справедливото обезщетение е с 500 лева по-ниско.
А тъй като рецидивистът, собственик на кучето, е наркозависим, Районният съд реши зад решетките да бъде принудително лекуван. Наркозависимата двойка бе оневинена по обвинението, че е действала в съучастие срещу недоволните съседи. Присъдите са само на първа инстанция.