Насъскан от стопаните си питбул е нахапал мъж по корема и ръцете в четвъртък в осем и половина вечерта пред бл.106 в кв.“Чародейка“. При вида на текналата кръв и озъбената муцуна на озверялото куче нападнатият 34-годишен русенец разбрал, че трябва да се бори за живота си, успял да грабне тухла от земята и с един удар в челото замаял животното. Веднага след това очевидци на инцидента, които били на съседната пейка, скочили и завързали с тел питбула.
След подаден на тел.112 сигнал питбулът е откаран в Общинския приют за кучета, а собственикът му е вкаран в ареста за 24 часа за насъскване на животното срещу човек. Нахапаният мъж е потърсил помощ в болницата, където е установено, че раните не са дълбоки. Поставена му е инжекция против тетанус и е освободен. Вчера „Утро“ направи опит да се свърже с него, но се разбра, че е извън града.
В четвъртък вечерта собственикът на питбула Я.П., на 26 г., и приятелката му А.С., на 30 г., разхождали животното пред бл.106 без намордник. Те живеели в съседните блокове, но често идвали пред този блок, за да разхождат страшния си любимец. Този път мъж им направил забележка, че питбулът е опасен за играещите наоколо деца. Тогава видимо пияният Я.П. развързал песа, а приятелката му го насъскала срещу мъжа със специална команда. Питбулът се хвърлил върху посочената му цел започнал да хапе. Благодарение на самообладанието си и на щастливата случайност, че наблизо има парче тухла, нападнатият сложил край на ужасяващата атака с удар в главата на животното.
Извиканите полицаи проверили Я.П. с дрегер, който отчел 2.07 промила алкохол. Мъжът е вкаран в ареста за неизпълнение на полицейско разпореждане да разхожда кучето с намордник след подобен инцидент. По думите на деца от блока същия ден пообед Я.П. и А.С. пак разхождали питбула на същото място. Жената се сбила с друго момиче, но след команда от стопанина си питбулът повалил съперничката на приятелката му на земята, но само си допрял муцуната до ръцете й, с които тя се пазела от острите зъби на звяра, без да я ухапе. Тогава била повикана полиция, която предупредила Я.П. да разхожда кучето с намордник.
Питбулът е при нас и в момента е много уплашен и опасен, каза вчера за „Утро“ директорът на Приюта за кучета д-р Людмил Спасов. Той не каза каква ще е по-нататъшната събда на кучето, тъй като собственикът още не го е търсил, няма и решение на съда. По думите на специалиста тази порода е селектирана за нападане на животни и трябва да е обучен да изпълнява други специални команди, за да се нахвърля и да хапе хора.