Причината за падането на руския самолет над полуостров Синай е външен фактор, казаха от компанията-собственик "Когалимавиа". Тя днес обяви своята версия за трагедията от 31 октомври 2015 г., когато неин самолет падна над Египет и причини смъртта на всичките 224-ма души на борда. Това предаде Би Би Си
"Заради намеса отвън екипажът е изгубил контрол над управлението", пише в съобщението на компанията. "Това е единственото обяснение за катастрофата", е заявил представител на фирмата.
Екипажът на руския самолет A321, който се разби в Египет, не е съобщил за извънредна ситуация на борда, обясни заместник-генералният директор на авиокомпанията "Когалимавиа" Виктор Юнг на нарочна пресконференция.
Невъзможно било самолетът да се е разрушил във въздуха заради техническа неизправност или пилотска грешка. Според компанията единственото обяснение е, че катастрофата е в резултат на "физическо или механично действие във въздуха". 
"Самолетът е бил в неконтролиран полет, преди да падне," - каза Юнг. "Изглежда, че в този момент той е получил значителна структурна повреда, която не позволява да продължи полетът", добави той.
Проблем с горивото по скоро би забавил самолета, но не би предизвикал подобно разрушаване във въздуха, смятат от компанията. Заместник-директорът увери, че A321 е бил в отлично състояние.
Разпространените в световната мрежа кадри с падане на самолет, за който се твърди, че принадлежи на компанията, не са заснети на същото място и по същото време, сигурни са от "Когалимавиа".
Проверка на контролните органи показва, че работещи в "Когалимавиа" са получавали трудовите си възнаграждения с два месеца закъснение. Руската служба за защита на труда също проверява дали служителите са почивали по установените правила и дали са имали свидетелства за психическа пригодност.
Технически специалисти в същото време извършват проверка на машините, принадлежащи на компанията. Паркът на компанията се състои от осем самолета, шест от които са Airbus A321, допълва газета.ру.