Криволичещ по бул.“България“ тир, който упорито слаломирал от едното платно в другото, стреснал шофьори и минувачи. Затова хората решили да потърсят помощ от  полицията, за да се избегне пореден кървав инцидент на пътя. 
Екип на Пътна полиция веднага реагирал на получения в 16.45 часа в събота сигнал и обходил района. 15 минути по-късно униформените забелязали въпросния камион преди Дунав мост. Оказало се, че това е „Волво“ с ремарке, управлявано от украинеца В.Е. 
Шофьорът бил спрян и тестван за алкохол, а проверката показала, че върти волана с 1.50 промила. След като разбрал, че полицията знае, че кара пиян, водачът отказал даде кръвна проба с надеждата да не затъва повече. 
Въпреки това украинецът веднага се сдобил с акт и ще отговаря пред съда за карането с престъпно висок алкохолен градус. А за да не се укрие от правораздаването, шофьорът е задържан в следствения арест за срок от 72 часа. Вероятно след като изтрезнее и разумът му проблесне, ще побърза да направи самопризнания и да се сдобие с присъда по най-бързия, лесен и безболезнен начин.