Адриан Андреев продължава с впечатляващото си представяне на турнири от календара на Международната тенис федерация. Българският талант, който е на 14 години, спечели втора поредна титла при 18-годишните, информира БФТенис.

Адриан триумфира на турнира в Мароко, където надигра на финала португалеца Салвадор Бандейра с 6:3, 6:3.

След успеха си българинът призна, че най-трудният му мач е бил на 1/4-финалите, когато трябваше да играе три сета срещу първия поставен Влад Данку (Румъния). Пред Андреев остава участие на турнир в Загреб, Хърватия през декември.

Талантливият ни състезател взе шампионската купа по-рано този месец от турнир в Барселона, който също беше от категория G4.

Адриан разкри, че е взел решение да участва в надпревари за 18-годишни от малко по-ниско ниво, за да може да привикне към играта в тази възрастова група. Освен това той почти не се състезава в България. У нас участва единствено в международни турнири.

През 2016-а Адриан ще се стреми към победи само в мачове от първа категории и "А", като основната цел е участие в юношеския „Уимбълдън“ - турнирът, който през 2008 г. бе спечелен от Григор Димитров. Дали пък Андреев не е новият Гришо...