Чичото на Новак Джокович - Горан Джокович, е новият директор на тенис турнира в София от категория АТР 250, който ще се проведе през февруари 2019 година в "Арена Армеец". Той заменя на поста австралиеца Пол Макнами, който ръководеше състезанието през 2017 и 2018 г.

Новината съобщи в профила си във Фейсбук министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

"С Горан Джокович и президента на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и вицепрезидента на централата Огнян Илиев обсъдихме детайли около организацията на четвъртото издание на надпреварата. Турнирът се организира от компанията Brand plus, която представлява собственика на седмицата, в която се провежда състезанието в София, и Българската федерация по тенис.

Джокович ми сподели имената на играчите, които са потвърдили участие до момента, като според него българските фенове ще бъдат приятно сюрпризирани и се очаква четвъртото издание на турнира да бъде най-силното до момента.

Горан Джокович е чичо на световния №1 Новак Джокович и дълги години е част от неговия щаб. От 2009 до 2012 г. е директор на турнира „Serbia Open“. През същия период е и член на турнирния съвет на АТП. От 2015 г. до сега е вицепрезидент на Сръбската тенис федерация", написа Кралев.