Министърът на културата Вежди Рашидов засега няма да претърпи операционна интервенция в Германия на полипите в гърлото, които му откриха наскоро в българска клиника.
Но експертите в берлинска болница - едни от най-добрите в света, с които се консултира вече в продължение на почти седмица заради болките в гърлото, са го посъветвали след серията изследвания да започне лъчетерапия. Полипите не са безопасни за здравето му, макар и капсулирани.
Курсът ще е интензивен, а до Рашидов е съпругата му д-р Снежана Бахарова. Благодарение на нейните контакти на високоуважаван лекар бързо бяха намерени най-подходящите клиники, където да се направят изследванията на министъра.
Вежди Рашидов от известно време се оплаквал от болки в гърлото, което отдавал на синузит. Лекарствата не облекчават състоянието му, а Снежа го накарала да отиде на задълбочен преглед . Констатират полипи в гърлото.
Веднага следва вариантът да се търсят още мнения и спешно заминават за Германия. Това не пречи на министъра да е в течение на събитията у нас, макар да се води в отпуск по здравословни причини. Доказателството е бързата му реакция по повод нахлуването на Волен Сидеров в НАТФИЗ, което определи като недопустимо.