Новата концепция размества акцентите и внася нови аромати в предложенията на добре известния и предпочитан от мнозина русенци ресторант „Щастливеца“. Присъединявайки се към актуалните  тенденции в храненето, тук вече въвеждат сезонните менюта - така посетителите ще могат да разчитат да намерят храни, които са приготвени от продукти, характерни за конкретното годишно време, обясняват от ресторанта.
От днес, 30 октомври, влиза в сила менюто „Есен-зима“ - и е логично в него да изпъкват разнообразните рецепти с месни продукти, като заедно с това се използва и цялата изключително богата гама от зеленчуци и плодове, които предлага колоритното есенно разнообразие в градината.
Когато обаче става дума за ястия от месо, в „Щастливеца“ не крият, че обичат да глезят своите клиенти и да намират все нови и нови начини да изкушават  ценителите с различни кулинарни предложения. Най-новият хит в тази посока е актуалният начин за приготвяне на печените меса на барбекю - това тук става по технологията на печене с опушване, която е известна в съвременната кулинарна енциклопедия като grill and smoker. Чрез тази технология месата придобиват от специфичния аромат на дървените въглища и същевременно остават изключително сочни, обясняват от „Щастливеца“. Работи се със специален затворен тип барбекю, което дава възможност месото едновременно да се пече и да се опушва.
Клиентите на „Щастливеца“ спокойно могат да се поддадат на изкушението да опитат приготвените по този начин свински, пилешки меса и риби като ципура, лаврак и пъстърва. Специално място в есенно-зимното меню е отделено и на традиционните за сезона „вкуснотийки“ като пресен телешки суджук, кървавица и сланинка, домашно приготвени кюфтета и кебапчета, а също така кисело зеленце и туршийки. И припомнят, че дунавска риба тук се сервира целогодишно.
Редом с обновените предложения в менюто присъстват класически рецепти на ястия от европейската кухня, като в „Щастливеца“ гарантират, че тук русенци могат да опитат автентичен виенски шницел или шпиковано свинско джоланче, свински вратни каренца с манатарки или специалитета на заведението пиле „Щастливеца“. 
Обновяване на менюто се вижда и при салатите, и при предястията, и при останалите предложения, а особено при обновената селекция на червени и бели вина. Един от новите акценти е включването на актуалните продукти елда, булгур, нахут, киноа и просо не само в основното меню, но и в обедното, което е разнообразно и винаги със специално отношение към здравословното хранене.
Всичко това, заедно с обновленията в интериора на любимото на русенци заведение, прави „Щастливеца“ още по-привлекателно място за русенци.За предстоящите празници от ресторанта напомнят на своите клиенти, че в „Щастливеца“ веселото настроение и приятно изкарване на гостите е гарантирано не само от вкусната храна,но и от хубавата музика и винаги усмихнатия, вежлив и компетентен персонал. Тук се приемат резервации за семейни тържества, фирмени банкети, рождени дни и всякакви други групови мероприятия.