В началото на септември започва новият, пети сезон на криминалния сериал на Нова телевизия „Братя“. В една от ролите, които ще обогатят сюжетната линия, влиза русенската Лора Мирчева, с която разговаряме за пътя й до сцената и киното.

- С кого ще говоря - с Лора или с Мери Месарката? 
- Основно с Лора, защото Мери не разговаря много, а и нейната сила е на екран.
- Добре. Коя си ти, Лора?
- Аз съм от Русе, родена съм на 13 август 1977 г., театърът е в кръвта ми по бащина линия, който е актьорът Любо Мирчев. Той играеше както в Драматичния, така и в Кукления театър. Завърших Руската гимназия с френски и английски език и исках да продължа с актьорското майсторство като образование, но не ме приеха. Това обаче не уби желанието ми и любовта към образите и продължих да търся възможности за изява. Иначе завърших икономическа специалност и
сега работя като специалист по подбор на персонал в голяма компания
Нито за миг не съм спирала да се вълнувам от кино, телевизия и театър, затова и имам много участия в различни продукции, предимно сериали. Началото беше „Тя и Той“ - помните го този симпатичен сериал, нали? Интензивната работа беше до 2005 г, когато родих сина си и направих пауза. След това живях в Лондон, там имах добър шанс да се снимам, но реших да се върна в България.
- Как успя да пробиеш в Лондон?
- Имах добър шанс - явих се на кастинг и ме взеха за ролята на полицейска инспекторка. Явно, че каквото е писано да стане, то си става и изведнъж се озовах в екипа на „Братя“. Продуцентите са ме харесали много за ролята на Мери Месарката, която е наемна убийца и има за цел да „разчисти“ неудобни хора, за да може друго лице да поеме бизнеса. Работи на частно, мокри поръчки.
Мери е много хладнокръвна, без скрупули, без претенции за клиентите и печели добре
В новия сезон има много нови герои, намесва се ГДБОП, които разследват мафиотските структури, и мисля, че петият сезон ще е най-добрият, правен досега. 
- Възможно ли е толкова слънчев човек като тебе да е такъв жесток образ!
- Ето това ме привлече в ролята - че е трудна за изграждане. На мен винаги са ми били интересни хората с психопатии, странни, с отклонения от нормите. Бях изпратила няколко снимки и една от тях им е харесала заради строгия поглед, който съм имала на нея. 
- Там симпатична наемна убийца ли си?
- Странно е, защото проведохме точно такъв разговор с режисьорите. Обсъждахме каква точно да съм - шармантна дама и неподозирана убийца или страховита. Продуцентите решиха да съм крайно неприятна.
- Как се подготви за тази роля?
- Четох криминални книги и гледах отново и отново
Антъни Хопкинс в „Мълчанието на агнетата“ и Чарлийз Терон в „Чудовището“
и, разбира се, Хичкок - там е ужас просто. Всички тези актьори излъчват жестока непоколебимост, а това се очаква и от мен. Вярвам, че съм се справила и публиката ще ме хареса въпреки отвратителната роля.
- Какво те привлича в камерата?
- Ох! Голяма магия е! Заради тази магия приех да изиграя тази отвратителна роля и това все пак не ми е основният ангажимент. От дете съм на сцената и с баща актьор няма как да не играеш с кукли, да пораснеш със стихове и етюди, обичах да си променям гласа, да влизам в различни образи - то някак е у мен.
- Кажи малко повече за „Братя“. С кого си партнираш?
- С големия и невероятен Христо Шопов! Това е голям шанс за мен, защото той наистина е прекрасен. Много съм респектирана от него. Партнирам с Дани Ангелов и Искра Донова, които са изключителни професионалисти. Да не говоря за чудесния Влади Михайлов, който е много талантлив човек. Сюжетът е заплетен, с много обрати и държи в напрежение зрителите. Екипът изобщо е прекрасен и съм щастлива, че съм част от него.