В пленарна зала депутатите ще решат дали да дадат имунитета на Волен Сидеров по искането на главния прокурор Сотир Цацаров за скандалите при клекшопа, обясни зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев пред Нова телевизия. В сряда вечерта водена от него комисия реши да предложи отпадане на имунитета за лидера на "Атака".
В документите разглеждани от комисията е имало засекретена информация с имена на свидетели и това е забавило заседанието, обясни Главчев.
Решихме да изслушаме Волен Сидеров и Десислав Чуколов, но те двамата не пожелаха това да стане, започваха да ни задават въпроси и решиха, че няма смисъл да стоят в залата, разказа Главчев. Те дори поискали депутатите от "Атака" да не участват в комисията и това позволи да бъде взето единодушно решение, разказа още зам.-председателят на парламента.
Предстои да бъде разгледано и искането на главния прокурор да му се разреши да арестува Сидеров и Чуколов. Материалът е много голям и предстои да бъде обсъден. Както са представени материалите от прокуратурата има данни за блъскане и насилие. Арестуването на Сидеров ще възпрепятства извършването на други опасни деяния от Сидеров, пише в материалите на прокуратурата до Народното събрание, разказа Главчев. Има данни за ударени хора от Сидеров и Чуколов, има и отнемане на имущество, каза още зам.-шефа на парламента.
Решение по искането за арест трябва да бъде взето до сряда следващата седмица, обясни той.