Невидима сила спаси от сигурна смърт 18-годишно момче, което политна към земята от деветия етаж, направи салто и се приземи невредимо на долната тераса.
Уникалният инцидент с щастлив край се е разиграл във вторник около 16 часа в 15-етажния блок „Лермонтов“ на улица „Борисова“. Октай А., който живее на квартира на деветия етаж заедно с братовчеди, се върнал от учебни занятия, но бил доста пребледнял. Казал на братовчедката си, че не е ял цял ден и му е лошо. След това излязъл на терасата да подиша чист въздух и се облегнал на парапета. Момичето отишло в тоалетна, но като се върнало след малко, от Октай нямало следа.       
В това време чух, че някой ме вика по име и ми заприлича на неговия глас. Излязох на балкона, но не видях никого, само чух работниците, които ремонтират апартамент на четвъртия етаж в съседния блок да ми казват нещо, но не ги разбрах. Тогава единият викна силно „Погледни на терасата под теб“. Надвесих се и видях братовчед ми свит на кълбо на мозайката, но не ме чуваше, тъй като вероятно бе изпаднал в шок, разказа пред „Утро“ студентката в Русенския университет.
В този апартамент нямало никой, тъй като собствениците били на работа. Момичето отишло при касиера на блока, разказало му какво се е случило и той са качил на осмия етаж при съседка, която имала ключ за апартаментa. Тя отключила вратата и като излязла на балкона, видяла момчето да лежи в безсъзнание. След като го разтърсили, Октай дошъл на себе си и братовчедка му го откарала с колата си в Спешно приемно отделение в болницата, където прегледът установил, че по тялото му няма травми с изключение на счупено кутре на дясната ръка. В това време пристигнали родителите му и го откарали в дома им в градче в Търговищко.
Както измазвахме терасата, видяхме, че момче се надвеси от парапета на деветия етаж, политна, направи салто във въздуха, подпря се с ръка на парапета на долния етаж и падна в него. Не можахме да повярваме, че не падна на земята. Сякаш някой го бутна навътре и го спаси! После видяхме, че момичето го търси и му викнахме, казаха вчера работниците от съседния блок, които изгледали от край до край невероятната сцена.