Полицията в американския щат Южна Каролина разследва свой служител, заснет да влачи ученичка в класна стая пред съучениците й. Видеото е заснето в гимназия в град Колумбия, съобщава Би Би Си.Бруталната сцена се разиграла, след като ученичката била изгонена от час, но тя отказвала да излезе от стаята. Не й подействало и пристигането на помощник-директора. Тогава бил повикан полицай. Той блъснал момичето от стола, след което я повлякъл по пода. Накрая тя е задържана.

Клипът предизвика бурно възмущение, още повече, че полицаят е бял, а девойката – чернокожа. Според Американския съюз за граждански свободи, действията му са „неоправдани”.

Видео е заснето от две различни мобилни устройства. Според първоначалната информация, момичето се държало много агресивно и не се подчинявало на правилата в клас. Повечето от съучениците й също са чернокожи. По време на инцидента те наблюдават с наведени глави случващото се.

Не е заснето какво се е случило преди пристигането на полицая. Според местни медии, ученичката и още едно момче са задържани за нарушаване на дисциплината. Полицаят е отстранен от длъжност докато трае разследването.