Транссексуална жена беше изпратена в строг мъжки затвор в британския град Бристъл, въпреки че целия си съзнателен живот тя е изживяла като дама. Майка й се опитва да оспори решението на съда, което по думите й е „отвратително” и застрашава и унижава дъщеря й, съобщава „Дейли Мейл”.26-годишната Тара Хъдсън е претърпяла шест операции за смяна на пола още в тийнейджърските си години. Въпреки това магистратите постановили, че тя е мъж, тъй като така пишело и в паспорта й.

Тара, което е родена под името Аарън, е осъдена на 12 седмици затвор заради сбиване в бар. Тя е признала вината си, надявайки се, че ще се размине само с гривна на крака и курс за лечение на алкохолизъм. След като разбрала, че съдиите смятат престъплението й за по-сериозно, тя смятала, че ще отиде в женски затвор.
„В нея няма нищо мъжко, никой не би разкрил разликите. Тя изглежда като жена, прекрасна е”, твърди майка й Джаки Бруклин. „Смятаме, че това е отвратително. Не мисля, че тя изобщо ще се справи. Знам, че ще мъжете ще я преследват. Ще бъде унизително”, добавя тя.

Джаки е писала писма до съда и директора на затвора да преразгледат решението. Тя дори показва документ, в който лекари удостоверяват, че Тара е жена. „Искам само дъщеря ми да е в безопасност, в женско обкръжение, където й е мястото, и ще продължа да оспорвам решението”, заявява тя.

Тара често е била обект на нападки заради своя полов статут. Тя е на хормонална терапия и взема лекарства срещу депресия.