Собствениците на „Рено” и „Опел са най-шавливи, тия с „Мазда” и „Тойота” само флиртуват.

Ако си мислите, че гладко избръснатите и добре облечени чичковци-паричковци със сребърни кичури в перчема и „Порше” в гаража са най-големите донжуановци сред шофьорите, правите огромна грешка.В тяхно присъствие дамите могат да се чувстват спокойни и сигурни. 

Не така стои обаче въпросът със собствениците на френски автомобили и по-специално на „Рено”. 20% от над 1000 анкетирани притежатели на кола от тази марка признават, че им се случва да топлят чуждите легла. С убедителна и категорична преднина водачите на "Рено" се показват като най-големите кръшкачи в шофьорското съсловие. Следват ги собствениците на "Опел" (14%), "Ауди" (13%) и други.

В изследването се получава парадокс. Притежателите на „Мазда” са на последно място в Топ 10 на мъжете, които изневеряват. Но в същото време са първи сред тези, които завързват флиртове. Или не им се получават, или просто не стигат докрай. Същото важи и за водачите на „Форд” и „Тойота”. Те рядко кръшкат, но често заедно с мигача пускат и по някой закачлив поглед към красивата дама в съседната кола. Гледат, без да пипат чуждото. Докато шавливите шофьори на „Рено” явно не си губят времето във флиртове, а действат направо по същество.

Не само марката, но и цветът на автомобила издават дали неговият собственик обича да изневерява и да флиртува. Най-големите кръшкачи в анкетата се возят в зелени автомобили (51%), следват ги конкурентите в черни (45%), сребристи (39%) и сини (38%) коли.

Кръшкачи
1. „Рено” 20%
2. „Опел” 14%
3. „Ауди” 13%
4. Skoda 11%
5. БMВ 10%
6. „Фолксваген” 10%
7. „Мерцедес” 10%
8. „Форд” 9%
9. „Тойота” 9%
10. „Мазда” 5%


Флиртаджии
1. „Мазда” 36%
2. „Тойота” 34%
3. „Форд” 34%
4. БMВ 31%
5. „Ауди” 30%
6. „Фолксваген” 30%
7. „Шкода” 30%
8. „Мерцедес” 26%
9. „Опел” 25%
10. „Рено” 25%


Зеленото е сигнал за контакт

Ако най-палавите шофьори управляват зелени коли, ето какво казват психолозите за тях. Общо взето това са контактни натури, които обичат да се радват на живота. За собствениците на тъмнозелени автомобили се твърди, че са много самоуверени, акцентират върху социалния си статус и са доста консервативни. Докато шофьорите на светлозелени возила са по-лековати и разпилени.

Някога зеленото беше символ на английските спортни машини. Много от славните състезателни модели на „Бентли”, „Ягуар”, МИНИ и „Астън Мартин” традиционно са зелени. Но напоследък зеленото е един от най-рядко срещаните цветове на нови коли. Най-много се харчат черните, сивите и белите превозни средства. Жените предпочитат бели, червени и жълти автомобили, докато мъжете налитат на черни, сиви и червени.