След невероятен ловен инцидент собственичката на куче се оказа с огнестрелна рана в крака след изстрел, произведен от домашния й любимец.
Любопитното е, че кучето носи и съответното име, отразяващо привързаността му към пушките - „Спусък“.
Али Картър била ранена по време на лов на патици в събота сутринта в северната част на щата Индиана, след като оставила на земята пушката си, но без да спусне предпазителя на оръжието. За нещастие 11-годишният лабрадор, с шоколадов цвят на козината , стъпил върху оръжието и дръпнал спусъка и произвел изстрел, каза пред медиите Джонатан Бойд, занимаващ се с природозащитната дейност в Индиана. Картър имала късмет, че била уцелена от сачми за лов на птици, поради което не получила опасни за живота рани. Тя била закарана в болница и след лекарска намеса е изписана.
Според представители на властта младата жена никога не е преминавала през курс за ловно обучение, поради което не се е научила, че когато не е в употреба, огнестрелното оръжие винаги трябва да е на предпазител.
Всички лица в щатите, родени след 31 декември 1986 г. трябва да преминат през курс за обучение по ловджийство, след което получават сертификат. Въпреки това всеки може да получи разшетиелно за ловец-чирак и да ловува в компанията на пълноправен ловец. Такова разрешително е притежавала и Али Картър, поради което срещу нея няма да бъдат повдигнати обвинения, съобщи в. „Индипендънт“.