С глас и артистично представяне Тереза Тодорова принуди журито на италианския конкурс „Канта Джиро“ /“Пеещи хора“/ да измисли нова оценка 11, след като вече беше дало най-високата 10 на нейна 13-годишна конкурентка от Нигерия.
С песента на Лили Иванова „Камино“ талантливото русенско момиче спечели не само журито, а и бурните аплодисменти на публиката.
Тереза се състезава в категорията „Джуниър“ за деца от 6 до 13 г., в която от 4000 кандидати до финал стигнаха само 21. Жребият определя малкото момиче с голям глас да пее последно, затова и журито е било изправено пред толкова нетрадиционно решение - да въведе нова, по-голяма оценка от 10, за да отдаде дължимото на таланта на Тереза. Тя е поканена да участва в предаване по „Рай Уно“, където да разкаже за себе си, а италиански композитор пише песен, която ще й подари.
Конкурсът „Канта джиро“ се провежда от 1962 г., като екип от музиканти и композитори обикалят всяко кътче в Италия, за да открият пеещи таланти, като долната граница е 6 години, а горна няма. На този конкурс са се явявали Адриано Челентано, Джани Моранди, Джана Нанини и други звезди на италианската музика.