Борово, Иваново и Ценово си избраха кмет още на първия тур, а победи постигнаха от раз кметовете, издигнати от ГЕРБ. Това са Валентин Панайотов в Борово /досегашен председател на Общинския съвет/ с 1678 гласа или над 52%, досегашният кмет на Иваново Георги Миланов с 2931 гласа или 54% и досегашният кмет на Ценово Петър Петров с 1904 гласа или 56%.
В община Борово балотаж ще има в Горно Абланово и Обретеник, а в останалите кметства има избрани кметове.
Убедителна е победата на ГЕРБ в кметствата на община Иваново, където кандидатите, издигнати от партията, печелят всички села без Пиргово. Там в неделя ще има балотаж.
В Ценово пет от кметствата също са си избрали кмет от първия тур. В Пиперково, Караманово и Беляново са избрани кметовете на ГЕРБ Бисерка Апостолова, Бисер Блажев и Георги Горанов, а в Кривня и Джулюница кандидатите от „АБВ“-“ВМРО-БНД“ Румен Григоров и Еленка Трифонова. В останалите три - Долна студена, Белцов и Новград, ще има балотаж. 
В четири от общините в областта ще има балотаж в неделя. В Две могили битката ще е между Байчо Георгиев от местна коалиция „Единни за община Две могили“ и Божидар Борисов от Нова алтернатива, които на първия тур събраха съответно 19.36% и 16.92%. В кметството в Каран Върбовка и Острица печелят кандидати от местната коалиция „Единни за община Две могили“ Михаил Трифонов и Йордан Йорданов. В Помен от първи тур очаквано победата е за Сетвийе Имамова от ДПС, която беше единственият кандидат в селото, а във всички останали кметства ще има балотаж. 
Оспорвана ще е борбата за кметския стол във Ветово, където един срещу друг ще се изправят Георги Георгиев от местна коалиция „Бъдеще за всички“ и Мехмед Мехмед от ДПС. На първия тур Георгиев води с около 150 гласа. По-шарена е картинката в кметствата, като в Писанец печели Виолета Неделчева от коалиция „Бъдеще за всички“, в Сеново Инна Георгиева от коалиция „БСП и АБВ“, в Кривня Реджеб Аков от ГЕРБ, в Глоджево Илхан Абтиходжев от ДПС, а в Смирненски ще има балотаж. 
В Сливо поле на балотаж отиват Валентин Атанасов от ГЕРБ и Левент Исмаилов от ДПС. В кметствата на общината единствено в Бръшлен ще има балотаж, във всички останали има избрани кметове. 
В Бяла при обработени 73% от протоколите се очертава балотаж между Димитър Славов от ГЕРБ с 40,78% и досегашния кмет Кольо Келерджиев от БСП с 18,51%. 
Пъстра е картинката и в разпределението на мандатите за общинските съвети. В общинския съвет в Борово влизат три партии, като ГЕРБ вкарват осем съветници, БСП - трима, а ДПС - двама. Четири партии ще съставляват новият общински съвет в Иваново, като в него ще участват седем съветници от ГЕРБ, четирима от коалиция БСП и АБВ, един от ВМРО и един от ДПС. По-шарен ще е общинският съвет в Две могили, където влизат трима съветници от местна коалиция „Единни за община Две могили“, трима от ДПС, трима от ГЕРБ, трима от Нова алтернатива, двама от БСП, двама от местна коалиция „Алтернатива на статуквото - ПП АБВ, Коалиция „Народен съюз“, ЗС „Ал. Стамболийски“ и един от „Движение 21“.
 В общинския съвет в Ценово ще има седем съветници от ГЕРБ, двама от АБВ и четирима от БСП. Подобна е картинката и в Сливо поле, където ГЕРБ отново вкарват седем съветници, БСП четирима, но тук разликата е, че ДПС ще имат 6 съветници.
Във Ветово най-много съветници - 7, ще има от ДПС, следвани от коалиция „Бъдеще за всички“ с 6 съветници, ГЕРБ с трима и БСП с един.