Волен Сидеров от рано сутринта е в централата си, съобщават съседи по офис на лидера на "Атака" на площад "Славейков" в столицата. Той е пристигнал във видимо добро настроение, спокоен. След него е дошла жената, която му роди син - Деница Гаджева. Пристигнал е и депутатът Чуколов, който отсъстваше от снощната драма в НАТФИЗ. 
Главният прокурор Цацаров поиска ареста на двамата депутати заради първото нахлуване в НАТФИЗ на 23 октомври. Тогава Волен Сидеров обясни, че студентите се дрогирали и той на практика се опитва да ги спаси от този порок. Снощи обясни, че е търсил човек, който го заплашил и затова е отишъл непоканен в НАТФИЗ. А един от спътниците на Сидеров отговори на въпрос защо са там с аргумента, че повечето актьори са дегенерати и хомосексуалисти.
Според продавачите на книги на площад "Славейков" Волен Сидеров атакува училището за актьори, защото му е на път - офисът на "Атака" се намира на петдесетина метра от НАТФИЗ. 
Вероятно Сидеров е потърсил и адвокатска защита заради надвисналата опасност да бъде арестуван след като му отнемат имунитета. Лидерът на "Атака" поискал и повече информация за човека, който го нападна - рокерът и бизнесмен Камен Попов.
Преди малко Сидеров е напуснал офиса си, вероятно стратегията на действие при евентуален арест е изготвена, коментираха очевидци.