Един почивен ден и допълнително заплащане за членовете на секционните избирателни комисии заради забавянето на обработката на протоколите с изборните резултати поиска ЦИК. 

"Решихме да поискаме от отговорните институции всички членове на секционни комисии в страната да получат един почивен ден - вторник като платен отпуск. Решението ни изисква съгласието и на други институции, надяваме се да срещнем подкрепа у тях. Другото принципно решение на ЦИК, за което също се изисква съгласие на други държавни институции е да бъде отпуснато допълнително заплащане за членовете на секционните комисии на София, Пловдив и Варна", заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

Той обясни, че в решението си ЦИК не е фиксирала размер на допълнителното заплащане, тъй като то не зависи от нея, а от възможностите на бюджета. 

Все пак, по време на дебатите в комисията е имало предложение за членовете на комисиите за София, Пловдив и Варна, които са носили протоколите в ОИК да се отпуснат по 80 лв. допълнително, а за останалите - по 40 лв.