Председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в София Диляна Иванова се появи сред чакащите и страдащите хора в столичната зала „Арена Армеец”, които от снощи не могат да си предадат протоколите от местните избори. Те беше освиркана и засипаните с исканията на хората да бъдат пуснати да се приберат по домовете си. Те започнаха да изхвърлят изборните книжа. Пристигна полиция.Разгневените хора подхвърлиха на Иванова сандвичите, които им се раздават докато чакат, показа Канал 3. Те разкритикуваха остро организацията на приема на протоколите, заради която те повече от 24 часа не могат да се приберат по домовете си. По закон те са задължени да предадат протоколите и не могат да си тръгнат, а от друга страна много от тях трябва да бъдат на работа и са застрашени от уволнение. 

„На обучението ни казаха, че няма да се носят чували с бюлетини”, заяви една разплакана жена. „Няма как да са ви казали такова нещо”, отговори Иванова. „В район „Люлин” ни казаха, че няма да се носят чували, протоколите ще бъдат подпечатани и ще се носят от членове на комисията. Как да обясня аз на работодателя си, че сега съм тук и съм заплашена с уволнение”, настоя жената. 

„Елате да носите моите чували”, обърна се мъж към Иванова. Тя съобщи, че се обсъжда членовете на секциите да бъдат освободени от работа. „Нека да се успокоим”, призова шефката на ОИК. 

„Защо не ни пуснат да си отидем, да отидем на работа и след края на работния ден да дойдем. Или утре, защото номер 2000 по рано от утре няма да дойде”, обърна се към нея младеж.

След като реши, че е престояла достатъчно сред хората, Иванова се прибра в залата на комисията. Пред вратата останаха да пазят полицаи, върху които се стовари гневът на множеството. „Бежанците са по-добре от нас”, възкликна възрастен мъж.

Оказа се, че има и проблем с оказването на първа помощ на припадналите. Очевидци разказаха, че лекарите трудно са стигали до хората.