Трима от елитните състезатели на Румъния , които дойдоха в София, за да участват в 6-то издание на супер турнира SOFIA INTERNATIONAL OPEN по боулинг, оглавиха временното класиране след първия ден.
Ромео Гагеною (1397 точки) и Джордже Флорин (1389 т.) направиха по една невероятна игра от 288 точки, които за момента са най-високите в надпреварата и доста близо до перфектния общ сбор от 300 точки. Трети в подреждането е Александру Арбанас (1342 т. ), а четвърти Христо Георгиев (1338 т. България).
Участниците се борят за награден фонд от 55 000 евро. Той ще бъде разпределен между 56 финалисти от А група, 18 в Б група и много допълнителни награди като: състезателят с най-висок резултат от деня ще вземе 100 евро, спортсмен на турнира , най-висока игра и др. Победителят ще си тръгне с чек за 7 000 евро. През последните години турнирът се утвърди като втори по награден фонд в цяла Европа.
Турнирът продължава до 1 ноември . Регистрираните състезатели са от 31 държави, сред които участници от Швеция, Финландия, Норвегия, Холандия, Дания, Великобритания, Ирландия, Германия, Испания, Италия и други. От България участие са заявили 47 играчи.
Участие в тазгодишното издание ще вземат Браян Вос- член на PBA / Profesional bowling association / ,почетен член на Hall of fame както и редица играчи , които са водачи в Европейската ранглиста при мъжете и жените.
Шампионатът се провежда в Joy Station, Студентски град, а турнира има и собствена страница във Facebook, както и собствен сайт: www.sofiainternationalopen.com на който могат да се гледат събитията в реално време.