Криминално проявен свищовлия катастрофира пиян с противозаконно отнет лек автомобил и направи опит да напусне местопроизшествието, информират от МВР-Велико Търново. Джигитът нямал и книжка, уточняват от полицията.Екшънът се разиграл в петък около обяд. В полицейското управление в Свищов бил получен сигнал, че на ул. "Отец Паисий" водач е допуснал катастрофа и е избягал. На мястото незабавно е изпратен полицейски екип.

В хода на извършената проверка е изяснено, че водачът е 34-годишния О. Х. от крайдунавския град, известен на полицията, с 10 криминални и 8 съдебни регистрации за кражби и грабежи. Почерпеният рецидивист забелязал "Опел Астра" с ключове на таблото, паркиран на същата улица. Метнал се зад волана и потеглил с мръсна газ. Той обаче загубил контрол над возилото и последователно се блъснал в тротоар и в паркирани в близост леки автомобили "Опел Зафира" и "Фолксваген Голф". В следствие на това по трите автомобила са нанесени материални щети.

При проверка на О. Х. за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,67 промила. Оказало се, че 34-годишният мъж не притежава необходимото свидетелство за управление на возилото. Той е задържан в ареста за 72 часа с прокурорско постановление, повдигнато му е обвинение. Срещу него се води досъдебно производство.