Изпълнителният директор на „Софийска вода" Бруно Рош нe може да напуска Румъния за 60 дни, заради разследване, свързано с търговия на влияние като директор в Apa Nova - Букурещ, съобщават румънски медии. Информацията я има и на сайта на румънската служба за антикорупция/pna.ro/. Рош е поставен под наблюдение от съда от две седмици.Казусът беше оповестен късно снощи в профила в социалната мрежа Facebook на кандидат-кмета Георги Кадиев.Той написа , че по негова информация Бруно Рош, изпълнителен директор на "Софийска вода", е със забрана да напуска страната от 24 септември заради дело на антикорупционната служба, известна като DHA.

Според обвинението Рош е създал тайни офшорни сметки като директор на Apa Nova - клон на френската фирма Веолия, която държи 77% от собствеността на Софийска вода, разказа Кадиев в ефира на TV7.

Бруно Рош и Лорън Лалаг в качеството си на бивши директори на Apa Nova, са били разпитани пред антикорупционния орган в Плоещ като заподозрени за търговия с влияние.

Бруно Рош е застанал начело на Apa Nova през 2008 година и е бил на директорския пост до 2013 година. Той поема ръководството на „Софийска вода през 2014 година.

До този момент от "Софийска вода" не са потвърдили нито отрекли с документ или изявление случката.