Партия "Атака" отново организира среднощна акция срещу магазинчето за цигари и алкохол на улица "Раковска" в София, предаде Би Ти Ви.

Лидерът на партията Волен Сидеров, депутатът Десислав Чуколов и няколко техни сподвижници отново наобиколиха същото магазинче, около което избухна скандал преди десетина дни.

Този път проверката не е била за продажба на наркотици, а дали се спазва работното си време и дали са обявени цените на всички стоки. От "Атака" били подали сигнал до икономическа полиция срещу магазина и дошли да контролират как се извършва проверката.

Сидеров не е пожелал да говори пред медиите, но като като защитник на акцията се е обявил бившият депутат от партията Павел Чернев.

Чернев бе участник в друг партиен скандал - инцидентът на магистрала "Тракия" от 2006 г. Тогава Чернев призна, че е лъжесвидетелствал, че колата на Сидеров е била "атакувана" при лека катастрофа с друг автомобил.

Сидеров и съпартиеца му Десислав Чуколов предизвикаха пореден сканда в нощта на 10 октомври, обвинявайки собственик на клекшоп в центъра на София в разпространение на наркотици и контрабанда.

Стигна се и до спречкване с полицията, като според униформени лидерът на "Атака" е посегнал на служител на реда.

Заради започналото разследване за хулиганство главният прокурор поиска от Народното събрание да свали депутатския имунитет на Сидеров и Чуколов. Лидерът на "Атака" в момента е подсъдим по дело за скандал от 2014 г., когато ударил полицай на летище Варна.