Арсенал победи Байерн с 2:0 в дербито от група F и запази живи шансовете за класиране на 1/8-финалите в Шампионската лига.
Сблъсъкът на "Емирйетс" беше много интересен и изпълнен с много голови положения, особено през първото полувреме. Головете обаче паднаха след почивката и бяха дело на Оливие Жиру и Месут Йозил.  В следващия кръг Байерн приема Арсенал на "Алианц Арена" на 4 ноември. 

Двата тима започнаха агресивно и още в 1-ата минута Роберт Левандовски проби през бавния Пер Мертезакер в наказателното поле, но не успя да отправи завършва удар от непосредствена близост.
В 7-ата минута пък „топчиите” можеха да поведат. Алексис Санчес намери перфектно Месут Йозил и халфът стреля в долния десен ъгъл на Мануел Нойер, но вратар №1 в света плонжира и изби. Тио Уолкът можеше да направи добавка, но шутът му беше блокиран. Четири минути по-късно и Петър Чех демонстрира класата си. Тиаго Алкантара направи брилянтно двойно подаване с Томас Мюлер, испанският национал веднага стреля и ветеранът на вратата на домакините се намеси авторитетно. После Уолкът засече с глава центриране на Начо Монреал отляво, но Нойер отново спаси.

В 77-ата минута се стигна и до първото попадение. След грешка на Нойер и Мюлер при центриране от фаул резервата Оливие Жури се оказа най-съобразителен. Падайки на тревата френският национал чукна топката с глава и я отклони в мрежата за 1:0. Гостите оспориха гола, защото според тях Жиру е играл с ръка, но главният съдия Джунейт Чакър от Турция не уважи претенциите им.

В 4-ата минута на добавеното време Месут Йозил се разписа отблизо за крайното 2:0. Това беше първата загуба на Байерн в Бундеслигата и Шампионската лига. 

Арсенал – Байерн 2:0
1:0 Оливие Жиру (79), 2:0 Месут Йозил (90+4)

Арсенал: Чех, Монреал, Косчелни, Мертезакер, Белерин, Касорла, Коклен, Санчес (82-Гибс), Йозил, Рамзи (57-Чембърлейн), Уолкът (74-Жиру) 
Треньор: Арсен Венгер 

Байерн: Нойер, Бернат, Боатенг, Алаба, Лам, Видал (70-Рафиня), Алонсо (70-Кимих), Коста, Алкантара, Мюлер, Левандовски 
Треньор: Пеп Гуардиола 

Лондон, ст.: "Емирейтс" 
Съдия: Джунейт Чакър (Турция)