От утре се очаква промяна във времето. Ще застудее, максималните и минималните температури ще се понижат с няколко градуса, ще бъде и дъждовно в следващите 2 дни, предаде БГНЕС.
В сряда – 21 октомври ще има разкъсана облачност над Западна България, но на изток ще преобладава облачно време с валежи на места. Температурите ще се понижат предимно в Западна и Северна България, тъй като там ще се изясни. Минималните температури в тези части от страната ще бъдат между 4 и 8 градуса, за София около 5. Максималните температури ще бъдат от 11 до 14 градуса в Западна България, в София около 12 градуса, на изток температурите все още ще бъдат по-високи и ще достигат до около 17 градуса.
В четвъртък ще преобладава облачно време над цялата страна, а температурите още ще се понижат, ще има и валежи над Западна и Южна България. Минималните температури ще бъдат в порядъка от около 6 -7 градуса в Западна България, на изток до 11 градуса. Максималните температури навсякъде ще се понижат и ще бъдат между 9 и 11 градуса над западните райони, в София около 9 градуса, на изток максималните температури ще достигат 15 градуса.
В петък времето ще бъде предимно ясно, валежи се очакват само в някои райони на Южна България, температурите ще останат без промяна – минималните между 4 и 10 градуса, за София около 4 градуса. Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, за София около 10 градуса.
В деня за размисъл – събота, валежи не се очакват, температурите слабо ще се повишат и ще бъдат между 11 и 16 градуса, за София около 12. Но минималните температури още малко ще се понижат и ще бъдат между 2 и 8 градуса, за София около 2 градуса.
В изборния ден – неделя – съществена промяна на времето не се очаква. Температурите остават между 11 и 16 градуса, за София 11 градуса. Ще бъде и предимно слънчево над страната.