Шампионът на Испания Барселона записа категорична победа с 5:2 на своя „Ноу Камп” над отбора на Райо Валекано, в среща от 8-ия кръг на Примера дивисион. С четири попадения за каталунците се отличи бразилската звезда на тима – Неймар (22’, 32’, 69’ и 70’), който изигра един от най-силните си двубои с екипа на „синьо-черните”. За Барса се разписа и другото острие в атаката Луис Суарес, реализирал в 77-ата минута. Двата гола за мадричани пък бяха дело на Хави Гера в 15-ата и Хозабед Санчес в 86-ата минути.
След силна игра в началните минути гостите изненадващо поведоха в резултата след попадение на Хави Гера, който засече центриране на Бебе. Въпреки шока от ранния гол, шампионите не се притесниха и много бързо успяха да изравнят. В 21-ата минута Неймар бе фаулиран в наказателното поле на съперника и впоследствие реализира отсъдения 11-метров наказателен удар. Десет минути по-късно бразилският футболист попадна за втори в прегръдките на своите съотборници, след като реализира нова дузпа, отсъдена отново за нарушение срещу него.
Подобно на първото полувреме, след почивката гостите стартираха по-добре и на два пъти бяха близо до изравняване, но вратарят на каталунците Браво бе на своето място. Вместо това Неймар тотално предреши изхода на двубоя, оформяйки своя хетрик в 69-ата минута. Само минута по-късно бразилският нападател продължи с головото си шоу, реализирайки за 4:1 след асистенция на Суарес. В 77-ата минута двамата размениха ролите си – уругваецът вкара за 5:1 след подаване на Ней. Крайното 5:2 оформи Хозабед Санчес с гол в 86-ата минута.
Със спечелените три точки Барса се изравни с временния лидер Реал Мадрид, като двата тима са с по 18 точки.