Суперспектакълът за Лучано Павароти, който обединява опера, поп и джаз, ще гостува в „Булстрад Арена“ в Русе на 27 ноември. Уникалната постановка „Белканто - наследството на Лучано Павароти“ на Франко Драгоне е в седем музикални части и идва в България веднага след пожънатия успех в Париж, Лондон и Ню Йорк. Спектакълът, посветен на изключителния Павароти, излиза извън оперната тема, като в него са смесени музика, пеене, танци, визуални ефекти, с които се представят животът и творчеството на най-обичания оперен певец.  
Програмата включва операта „Орфей“ на Клаудио Монтеверди и „Алелуя“ от операта „Месия“ на Хендел. Следват части от „Севилския бръснар“ на Росини, популярните „Ла Дона е мобиле“ от „Риголето“ и ария от „Травиата“. Следващата част е посветена на творби на Пучини с арии от „Тоска“ и „Мадам Бътерфлай“. Другите няколко части са с популярни италиански канцонети и неаполитански танци, а последната прави поп и рок интерпретации с части от „Бохемска рапсодия“ и „Нотр Дам дьо Пари“. 
Изпълнителите са ученици на великия Павароти, който се е чувствал истински горд и щастлив, че има възможност да преподава и остави музикални наследници. Спектакълът е една истинска топла усмивка на Лучано към публиката и още един поклон на големия майстор на белкантото за нескончаемите аплодисменти на зрителите.