Литература, история и архитектура като наследство - как живеят днес, как ги виждаме, как ги съживяваме, как ги пазим и какво добавяме към тях за поколенията. Тези теми ще бъдат във фокуса на разговора, на който фондация „Конрад Аденауер“ в България и Международно дружество „Елиас Канети“ канят гражданите днес от 11 часа в Дом „Канети“ на бул. „Славянски“ 12 в Русе.
Това ще бъде свободна дискусия върху зададени от лектори теми, в които хора с интереси в сферите ще могат да вземат участие. Срещата ще открие ръководителят на офиса на фондация „Конрад Аденауер“ в България Норберт Бекман-Диркес. Веднага след това проф. Пенка Ангелова, председател на МД „Елиас Канети“, ще говори за литературното наследство на Нобеловия лауреат и неговото значение за Европа. Да даде днешната картина на германо-българските отношения и културния обмен в Русе пристига политическият експерт Андреас фон Белов.
„Архитектурното наследство на Русе - прозорец към Европа“ е последната тема. Тук е мястото за участие на русенски архитекти като професионалисти, които не само познават, но живеят и работят в деликатното обкръжение на старите сгради. И да кръстосат мнения със столичен архитект.