В дните на еуфория заради волейболните успехи на националния отбор, възниква въпросът къде е Матей Казийски и дали следи мачовете от Евро 2015. 

Всеизвестен е фактът, че звездата обяви бойкот на родната федерация и националния тим. Въпреки това той поздрави нашите за победата над Холандия на страницата си във Фейсбук. Но не само това...
 
Казийски в момента се готви за новия сезон в шампионата на Япония и днес и утре ще играе в контроли на своя ДжейТЕКТ Стингс (Кария) преди старта на първенството в края на месеца.

Макар и да се намира на хиляди километри от България, Матей гледал на живо всеки мач на националите от европейското първенство. Тъй като часовата разлика не е никак малка (Япония е шест часа напред), Казийски си разбил съня само и само да наблюдава двубоите на България. 

"Той ни праща съобщения. Даже се чуваме.Пожелава ни успехи. Призна ни, че виси по цяла нощ, без да мигне, за да гледа срещите ни. Когато мачовете ни започват в 20.45 часа наше време, при него е 3 без 15 сутринта. После се отправял към спалнята си за няколко часа. Така е действал при първите ни два двубоя от групите. След това обаче Матей започнал да си ляга много рано - някъде към 22 часа местно време, след което се събуждал, за да следи изявите ни. Заради нашите мачове един ден Матей закъснял за тренировка на отбора си", разкриха пред БЛИЦ от щаба на волейболните ни национали. 

В същото време друг стълб на опозицията на ръководството на федерацията по волейбол - Радостин Стойчев не е пропуснал нито един мач на България в "Арена Армеец".